Molin suunnitellu pyhän aikana tekeväni yhtä ja toista. Piti kattella jo vähä reissuvaattehia esille, kattella paksumpi takki jne, jne. Ny te jo arvaattaki, jotta mitään, mitä olin suunnitellu tekeväni, en teheny.

No me perjantaina kaffettunnilla rupesima toimittelemahan käsitöiren teosta. Mulla on yks tyäkaveri, jolla on aina joku ittetekemänsä komia neule päällänsä. Noon viälä aina sävy sävyyn muun vaatetuksen kans. Siinä sitte tuli puheeksi kuvarasat, yäsukat ja tavalliset syylingit. Mä rupesin ihimettelemähän, jotta kuinka se yäsukka oikeen varpahilta kavennetahan ja päätellähän, ku se teherähän sellaaseksi kierteeseksi. No mulle eherotettihin kaikkia kruppunarun ja saumurin väliltä. Ei oikeen päästy yhteisymmärryksehen.

Minen voinu ittelleni mitää, ku oli pakko hakia kaupasta nallelankaa ja ruveta kokeelemahan. Siinä se meni sitte rattoosasti pyhänaika tikutes. Välillä saattoo vähä toisella silimällä kattella Juurakon Huldaaki. Tuli yä ja aamu ja toinen päivä, mutta viälä en pääsny kaventamahan ja päättelemähän.

1927744.jpgtämä tuli vilukissiltä tunnustukseksi!